Wontondeg skiljer sig från dumplingdeg genom att den innehåller ägg.
Den kan också användas som pastadeg till ravioli.

För ca 45 dumplings

Ingredienser

1 paket frysta wontondegsplattor (200 g)
200 g kycklingfärs
1 msk riven ingefära
1 msk stark chilisås (sriracha)
1 tsk sesamolja
2 salladslökar
2 ägg
1 msk rapsolja
2 krm salt
1 liter vatten
4 msk koncentrerad kycklingfond
100 g färska böngroddar
1 påse bladspenat (80 g)
1 kruka koriander

40 min

1. Låt wontondegsplattorna tina i kylen ca 10 timmar.
2. Blanda kycklingfärsen med inge-fära, chilisås och sesamolja.
3. Ta en klick av smeten och lägg mitt på en degplatta.  Doppa fingret i kallt vatten och fukta degkanterna. Vik degen över smeten och tryck ihop utan att luft stängs inne i knytet. Korsa kanterna över varandra så att knytet stängs igen helt. Fortsätt med resten av fyllningen och degplattorna.
4. Strimla salladslöken. Vispa upp äggen och stek dem i olja i en stekpanna till en platt omelett. Krydda med salt. Låt omeletten glida ner på ett smörgåspapper och rulla ihop den. Låt svalna och skär den i tunna remsor.
5. Koka upp vatten och fond i en ­gryta. Koka wontonknytena i ­buljongen 5–7 min.
6. Blanda ner böngroddar och spenat i buljongen och låt koka upp. Repa bladen från koriandern. Servera dumplings och buljong i skålar. Toppa med strimlad salladslök, omelettstrimlor och koriander.

Fler recept med: Asiatiskt, Övrigt