Vietnamesiska köttbullar

Recept på vietnamesiska köttbullar. Köttbullarna passar till nudelbowl och vietnamesiska tacos.  

För 20 bollar:

Ingredienser

500 g fläskfärs
1 morot
3 korianderstjälkar
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 hönsbuljongtärning
1 msk vatten
1 msk ostronsås
1 msk strösocker
0,5 tsk svartpeppar nymald
2 msk rapsolja

45 minuter + 1 timme för färsen att stå

Gör så här:

  1. Skala och riv moroten grovt . Finhacka korianderstjälkarna. Skala och finhacka lök och vitlök. Lös upp buljongen i hett vatten.
  2. Blanda färsen med alla övriga ingredienser och låt stå i kylen ca 1 timme.
  3. Rulla färsen till medelstora köttbullar.
  4. Stek bullarna runt om i olja ca 6 min, tills de är genomstekta och har fin färg.

Recept av: Minna Tran

Fler recept med: Fläskkött, Kött, Övrigt, Vietnamesiskt