En kokt köttgryta med smak av kanel och stjärnanis. På en vietnamesisk restaurang i Malmö serverades denna heta goda soppgryta med massor med kryddgrönt, som man
själv vartefter man åt klippte ner i grytan.

För 2 person(er)

Ingredienser

200 g rostbiff
2 krm peppar
1 röd spansk peppar finhackad
1 citrongräs finhackad
1 vitlök klyfta, finhackad
0,5 msk söt soja (ketjap manis)
1 tsk råsocker
1 köttbuljongtärning
6 dl vatten
2 stjärnanis
1 kanelstång
1 morot skivad
100 g nudlar
2 krm salt

Till servering

bladpersilja, koriander, thaibasilika, citronklyftor

1. Skär köttet i strimlor. Blanda det med kryddor, citrongräs, vitlök, soja och socker.
2. Koka upp buljongen med stjärnanis och kanelstång.
Lägg ner köttet och sjud 10 min. Lägg ner morotsskivorna
när 5 min återstår. När endast några minuter återstår
tillsätts nudlarna. Smaka av med salt.
3. Servera grytan direkt med färska örter som var och en lägger i sin soppa och citronklyftor som kan pressas i grytan.
Ca 380 kcal per person, varav 11 g fett.