För 10 person(er)

Ingredienser

1 kg räkor oskalade
3 dl matvete
6 dl vatten + 1 tsk salt

Grönkålspesto:

0,75 dl pumpafrön rostade
1 dl grönkål eller persilja, hackad
3 msk olivolja
1 citron 1 msk pressad saft
1 tsk havssalt
1 krm svartpeppar nymald
1 krm cayennepeppar
1 dl riven ost lagrad, gärna Saltå västerbottenost

Garnering:

japanska dulcealger

Vetesallad med grönkålspesto och räkor – gör så här:

  1. Skala räkorna. Koka matvetet i saltat vatten 15 min.
  2. Mixa pumpafrön, grönkål med olja och citron till en slät kräm. Smaksätt med salt, peppar och cayenne. Rör i osten.
  3. Blanda peston med vetet.
  4. Kyl och blanda inför serveringen ner räkorna.
  5. Lägg upp och garnera ev med dulcealger.