I bönburgarna ingår äggvita. Vill du inte ha det så tillsätt lite extra ströbröd. Burgarna blir något lösare att steka men smakar lika gott.

För 8 burgare

Ingredienser

1 burk cannellinibönor (400 g)
1 burk kidneybönor (400 g)
2 morötter
1 lök gul, liten
1 + 3 msk rapsolja
1 dl vatten
1 1/2 ströbröd
1 äggvita
1 tsk paprikapulver
2 tsk salt
2 krm cayennepeppar
1 dl panko

Tomatsalsa:

2 tomater
4 tomater soltorkade, marinerade
2 salladslökar
1 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
2 krm salt
1 krm cayennepeppar

Garnering:

50 g rucola

Tillbehör:

4 hamburgerbröd

ca 40 min

Vegoburgare med tomatsalsa – gör så här:

  1. Låt bönorna rinna av. Ta undan ca 1 dl bönor, lägg resten i en matberedare.
  2. Skala morötter och lök och skär i små bitar, fräs i 1 msk olja i en kastrull. Tillsätt vattnet och låt koka under lock ca 5 min. Häll av vattnet.
  3. Lägg grönsakerna i matberedaren och tillsätt ströbröd, äggvita och kryddor. Mixa till en fast, slät smet. Vänd ner de hela bönorna.
  4. Forma smeten till åtta runda burgare. Vänd dem i panko. Stek burgarna på medelvärme i 3 msk olja ca 4 min på varje sida.
  5. Salsa: Skär de färska och soltorkade tomaterna i små tärningar. Ansa och finstrimla salladslöken. Blanda tomater, lök, olja, vinäger, salt och peppar.
  6. Dela hamburgerbröden, rosta dem lätt. Lägg i burgare, toppa med tomatsalsa och rucola. Servera genast.
Fler recept med: Övrigt, Vegetariskt