Vegoburgare med linser

Recept på vegoburgare med linser. Vegoburgarna håller ihop bäst om smeten får vila 1–2 timmar.  

15 minuter + 1–2 timmar att vila

Gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finriv morötterna. Stek lök, chili och morötter i olja på medelvärme ca 5 min. Blanda med tahinin och låt svalna. 
  2. Häll av linserna i en sil. Mixa 2/3 av linserna i en matberedare med den stekta blandningen. 
  3. Häll upp i en skål och blanda med salt, kikärtsmjöl och resten av linserna. Täck med plastfolie och låt blandningen stå kallt 1–2 timmar. 
  4. Forma fyra jämnstora biffar. Pensla dem med olja. Grilla dem indirekt (vid sidan av glöden) på galler eller i grillkorg. Servera på lätt grillade hamburgerbröd med sallad, tomater, lök samt tomat- och chilisås. 

 

Recept från