Vegoburgare med linser

Recept på vegoburgare med linser. Vegoburgarna håller ihop bäst om smeten får vila 1–2 timmar.

För 4 personer

Ingredienser

1 gul lök
1 röd chili t ex spansk peppar
150 g morötter
2 msk rapsolja
2 msk tahini sesampasta
1 tsk salt
2 msk kikärtsmjöl eller Maizena majsstärkelse
1 förpackning röda linser kokta (290 g, avrunnen vikt 170 g)

Tillbehör:

4 hamburgerbröd (se recept)
4 dl rosésallad strimlad
2 tomater
1 rödlök
tomat- och chilisås se recept på högrevsburgare med extra allt

15 minuter + 1–2 timmar att vila

Vegoburgare med linser – gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finriv morötterna. Stek lök, chili och morötter i olja på medelvärme ca 5 min. Blanda med tahinin och låt svalna. 
  2. Häll av linserna i en sil. Mixa 2/3 av linserna i en matberedare med den stekta blandningen. 
  3. Häll upp i en skål och blanda med salt, kikärtsmjöl och resten av linserna. Täck med plastfolie och låt blandningen stå kallt 1–2 timmar. 
  4. Forma fyra jämnstora biffar. Pensla dem med olja. Grilla dem indirekt (vid sidan av glöden) på galler eller i grillkorg. Servera på lätt grillade hamburgerbröd med sallad, tomater, lök samt tomat- och chilisås. 

 

Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma!

bonniers_vegetariska_kokbok

Köp den här – extrapris för prenumeranter! 

 

Fler recept med: Hamburgare, Övrigt, Vegetariskt