Vegobullar med ­­par­mesan, citron och persilja

Recept på vegobullar med ­­par­mesan, citron och persilja. Mycket saftiga och goda bullar med mixad mandel och parmesan.

För 4 personer:

Ingredienser

1 gul lök
3 vitlöksklyftor
100 g sötmandel
1 citron
1 dl persilja hackad
1,5 dl ströbröd
1,5 dl parmesanost riven
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
2 ägg
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 msk smör

30 minuter

Vegobullar med ­­par­mesan, citron och persilja – gör så här:

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.
  2. Mixa lök, vitlök, citronskal, mandel och persilja fint i matberedare. Blanda i ströbröd och parmesan. Krydda med salt och peppar. Tillsätt äggen och rör ihop till en smet.
  3. Forma smeten till runda små bollar. Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Lägg i bullarna och låt dem koka ca 8 min. Ta upp dem med hålslev och stek dem i smör i en stekpanna tills de blir gyllenbruna.
Fler recept med: Buffé, Grönsaker, Jul, Övrigt, Vegetariskt