Vegetariska risbollar

Förvillande lika vanliga köttbullar i utseendet men med ris och kikärter som bas.

För 70 bollar:

Ingredienser

2 dl råris svart
1 gul lök
2 svampbuljongtärningar
1 burk kikärter (400 g)
2 ägg
1 dl ströbröd
2 msk senap grov, old mustard
1 msk dijonsenap
1 msk sötstark senap
0,75 tsk salt
0,5 tsk kryddpeppar mortlad
2 krm svartpeppar nymald
1 dl majsstärkelse Maizena

Till stekning:

3 msk smör
2 msk kantarellfond konc
1 msk soja japansk

40 minuter

Vegetariska risbollar – gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Koka riset med lök och buljongtärningar enligt anvisning på förpackningen. Låt det kallna.
  2. Skölj kikärterna och låt rinna av. Mixa kikärter och ägg med mixerstav till en smet. Blanda med ris, ströbröd, senap och kryddor. Sikta i majsstärkelsen och rör till en smet.
  3. Forma smeten till små bollar och lägg på ett fat. Ställ gärna i kyl ca 30 min, så att de stelnar till lite.
  4. Stek bollarna runt om på medelvärme i smör, fond och soja ca 5 min.

 

Följ oss gärna på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️

Fler vegetariska recept till jul hittar du här: