Vegetariska hamburgare

Recept på vegetariska aubergineburgare med ingefärskeso och surdegsbröd. De här smakrika burgarna blir något lösare i konsistensen än vanliga burgare. De kan därför med fördel stekas i förväg och stå till sig något.

30 min

Gör så här:

  1. Tärna aubergine och champinjoner. Bryn dem i en stekpanna i 2 msk olivolja.
  2. Lägg fräset i en matberedare tillsammans med matvete, soltorkad tomat, fetaost, pressad vitlök, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Mixa till en grov puré.
  3. Forma åtta burgare (ca  80 g styck) och vänd dem i sesamfrön. Stek sedan försiktigt i 1 msk olivolja i en stekpanna.
  4. Skala och riv ingefäran fint. Blanda med keso och hackad gräslök. Krydda med 1 krm salt och 1/2 krm svartpeppar.
  5. Skiva tomaterna. Skölj salladen  och rosta brödskivorna i en het torr panna alt brödrost. Halvera bröden. Lägg sallad och tomat på fyra av brödskivorna och lägg på burgarna. Toppa med keson och ytterligare en brödskiva.

Recept från /LagaLätt