DETTA INLÄGG SPONSRAS AV LagaLätt

Vegetariska hamburgare

Recept på vegetariska aubergineburgare med ingefärskeso och surdegsbröd. De här smakrika burgarna blir något lösare i konsistensen än vanliga burgare. De kan därför med fördel stekas i förväg och stå till sig något.

Annonsen laddas.

30 min

Gör så här:

  1. Tärna aubergine och champinjoner. Bryn dem i en stekpanna i 2 msk olivolja.
  2. Lägg fräset i en matberedare tillsammans med matvete, soltorkad tomat, fetaost, pressad vitlök, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Mixa till en grov puré.
  3. Forma åtta burgare (ca  80 g styck) och vänd dem i sesamfrön. Stek sedan försiktigt i 1 msk olivolja i en stekpanna.
  4. Skala och riv ingefäran fint. Blanda med keso och hackad gräslök. Krydda med 1 krm salt och 1/2 krm svartpeppar.
  5. Skiva tomaterna. Skölj salladen  och rosta brödskivorna i en het torr panna alt brödrost. Halvera bröden. Lägg sallad och tomat på fyra av brödskivorna och lägg på burgarna. Toppa med keson och ytterligare en brödskiva.

Recept från Allt om Mat