Recept på vegetariska aubergineburgare med ingefärskeso och surdegsbröd. De här smakrika burgarna blir något lösare i konsistensen än vanliga burgare. De kan därför med fördel stekas i förväg och stå till sig något.

För 4 portioner

Ingredienser

1 aubergine (ca 450 g)
250 g färska champinjoner
2 dl kokt matvete (ca 1 dl okokt)
7 soltorkade tomater
1 förp fetaost (16 %) (159 g)
1 vitlöksklyfta
1 dl sesamfrön
30 g färsk ingefära
1 burk keso (250 g)
1 kruka gräslök
2 tomater
1 påse späda salladsblad (70 g)
4 stora skivor surdegsbröd
olivoja
salt + nymald svartpeppar

30 min

Vegetariska hamburgare – gör så här:

  1. Tärna aubergine och champinjoner. Bryn dem i en stekpanna i 2 msk olivolja.
  2. Lägg fräset i en matberedare tillsammans med matvete, soltorkad tomat, fetaost, pressad vitlök, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Mixa till en grov puré.
  3. Forma åtta burgare (ca  80 g styck) och vänd dem i sesamfrön. Stek sedan försiktigt i 1 msk olivolja i en stekpanna.
  4. Skala och riv ingefäran fint. Blanda med keso och hackad gräslök. Krydda med 1 krm salt och 1/2 krm svartpeppar.
  5. Skiva tomaterna. Skölj salladen  och rosta brödskivorna i en het torr panna alt brödrost. Halvera bröden. Lägg sallad och tomat på fyra av brödskivorna och lägg på burgarna. Toppa med keson och ytterligare en brödskiva.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️