Recept på vegetarisk taco med svamp och majscrème – creamed corn. Underbar taco med söt majscrème, het hårdstekt svamp och bra krisp av potatischips.

För 8 tacos

Ingredienser

450 g skogschampinjoner eller portabellosvamp
1 msk + 1 msk olivolja
4 jalapeñochili
1 tsk salt

Majspuré

2 majskolvar
1/2 gul lök liten
1 msk smör
1/2 dl vispgrädde
25 g fetaost
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar nymald

Tillbehör

8 tortillabröd små
1 avokado
25 g lantchips
1 kruka koriander

Vegetarisk taco med svamp och majspuré – gör så här:

  1. Stekt svamp: Ansa och skär svampen i mindre bitar. Stek svampen i 1 msk olja på hög värme tills den är gyllenbrun. Ställ åt sidan.
  2. Stek jalapeñochilin i 1 msk olja tills de är karamelliserade. Tillsätt svampen och krydda med salt.
  3. Majscrème (creamed corn): Stek eller grilla majskolvarna runt om så att kornen svartnar. Skär av majskornen från majskolven med en kniv. Skala och finhacka löken. Bryn löken i smör.
  4. Mixa majs, lök, grädde och ost i en mixer tills blandningen är nästan slät. Krydda  med salt och peppar.
  5. Värm tortillabröden enligt ­anvisning på förpackningen. Skala och kärna ur avokadon. Skär ­fruktköttet i skivor.
  6. Klicka lite majscrème i ett tortillabröd, lägg en hög svamp ovanpå. ­Toppa med avokado, chipssmulor och koriander.

Om du har tid – här under kommer fler goda tillbehör till taco-kvällen!

 

Refried Beans

20 min

Mild bönsalsa som är en utmärkt grund för den som vill ha vegetarisk taco. 

Till ca 5 dl

  • 2 burkar svarta bönor (à 410 g)
  • 2 salladslökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt

Gör så här:

1. Finhacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Fräs lök och vitlök i olja i en stekpanna ca 1 minut tills de är nästan brända. Tillsätt bönor, vatten och salt. Låt sjuda tills vattnet kokat bort. Mosa gärna ihop bönorna något.

2. Häll upp i en skål och servera bönsalsan, hellre ljummen än kokhet, då får den mera smak.

Tomatsalsa

15 min

Tacos kräver salsa. Den godaste gör du själv på solmogna tomater. Koriander är givet för mig men eftersom vissa inte gillar den kan du servera den vid sidan av.

till ca 5 dl

  • 6 tomater
  • 1 salladslök
  • 1 jalapeño
  • 1/2 tsk strösocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • ev 2 msk hackad koriander

Gör så här:

1. Klyfta tomaterna och ta bort så mycket kärnor som det bara går. Skär köttet i små tärningar.

2. Finhacka salladslök och kärna ur och finhacka jalapeño. Blanda tomater, jalapeño, salladslök, socker, vinäger och salt. strö ev över hackad koriander.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego❤️