Vegetarisk medelhavslasagne med halloumi, tomat och salvia

Recept på vegetarisk medelhavslasagne med halloumi, tomat och salvia. Mustig tomatsås och halloumi sätter smak på lasagnen. Passar perfekt i matlådan.

För 4-6 personer:

Ingredienser

250 g lasagneplattor färska
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
3 msk tomatpuré
1 förpackning tomater krossade (500 g)
2,5 dl vatten
1 msk honung flytande
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk timjan hackad eller 1 tsk torkad
200 g bladspenat fryst
10 salviablad -12
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
2 halloumiostar (à 200 g)
1,5 dl pumpakärnor gärna rostade
1,5 dl prästost riven

Garnering:

rivet citronskal
salvia

20 minuter + 25 minuter i ugn

Vegetarisk medelhavslasagne med halloumi – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök mjuk i olja, ca 3 min. Blanda i tomatpurén och låt den fräsa med ca 1 minut. 
  2. Tillsätt krossade tomater, vatten, honung, buljongtärning och timjan och koka på medelvärme utan lock ca 5 min. Tillsätt spenat och repade salviablad, spara några blad till garnering, och sjud ytterligare ca 10 min. Krydda med salt och peppar.
  3. Skär halloumin i tunna skivor. Varva tomatsås, lasagneplattor, halloumi och pumpakärnor i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. Börja och avsluta med tomatsås. Strö över ost.
  4. Tillaga mitt i ugnen 20–25 min. Garnera med rivet citronskal och salvia. 

 

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️