Recept på en vegetarisk linsgryta med linser. En vegetarisk gryta är ett måste i det engelska köket. Den starka chili-picklen är bara ett tillbehör, och man kan välja en mildare sort eller ta chutney.

För 4 personer

Ingredienser

2 gula lökar
2 msk rapsolja
3-4 msk currypasta (Sharwood medium curry paste)
1 blomkålshuvud (ca 600 g)
1 burk tomater krossade (400 g)
4 dl vatten
0,75 tsk salt
3 dl röda linser

Tillbehör

kokt ris
pickles t ex Patak's chili pickles

25 min

Linsgryta – gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Hetta upp oljan i en kastrull eller gryta och fräs löken ca 1 minut.
  2. Tillsätt currypastan och fräs ytterligare ca 1 minut.
  3. Dela blomkålshuvudet i små buketter och blanda ner dem. Tillsätt krossade tomater, vatten, salt och linser. Koka under lock ca 10 min.
  4. Servera med kokt ris och lite chili-pickles.

Följ oss på Facebook! Allt om Mat och på Allt om Mat Vego ❤️