Krämig vegetarisk linsgryta som kan serveras med ris. Linserna ska inte sköljas, de står för sältan i receptet.

För 4 personer

Ingredienser

4 potatis mjölig sort
1 gul lök
1 röd spansk pepparfruker
2 msk olivolja
2 msk curry
1 dl vatten
2 dl matyoghurt eller lätt creme fraiche
800 g linser kokta
80 g babyspenat

Recept: Vegetarisk gryta – curry med linser

  1. Skala potatis och lök. Tärna potatisen och hacka löken. Dela, kärna ur och skär pepparfrukten i små bitar.
  2. Fräs potatis och lök i oljan 2–3 min. Tillsätt pepparfrukt och curry och fräs 1–2 min.
  3. Blanda i vatten och yoghurt, sjud ca 10 min tills potatisen mjuknat.
  4. Blanda i avrunna linser och vänd ner spenat. Späd med lite mera vatten om det behövs och låt allt bli genomvarmt.
  5. Garnera med lite curry inför serveringen.

 

Ca 470 kcal per portion:

  • 16 g fett
  • 22 g protein
  • 59 g kolhydrater