Vegetarisk lasagne med keso

Enkel vegetarisk lasagne där lasagneplattor och squash varvas med en smakrik sås med lök, tomater, keso och kryddor. Lasagnen går utmärkt att tillaga dagen före serveringen.

30 min + 50 min i ugn

Vegetarisk lasagne med keso – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och hacka löken. Skär squashen i skivor.
  3. Fräs löken i smör i en kastrull 2-3 min. Smula ner en buljongtärning. Tillsätt vatten, vitlök, tomater, tomatpuré, keso, basilika, oregano, salt och peppar. Låt koka under omrörning utan lock ca 15 minuter.
  4. Varva lasagneplattor, squash, och sås i en smord ugnssäker form.
  5. Avsluta med sås. Strö över ost. Grädda lasagnen i nedre delen av ugnen ca 50 min.
  6. Servera med grönsaker.

Recept från