Vegetarisk curry

Recept på vegetarisk curry. Den milda blomkålsgrytan får mustig och kryddig smak av curry och chili.    

För 4 personer:

Ingredienser

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
200 g rotselleri
1 msk currypasta
6 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
400 g potatis
400 g blomkål
2 dl röda linser (180 g)
ev finstrimlad chili

Tillbehör:

2 dl råris
110 g papadam

35 minuter

Vegetarisk curry — gör så här:

  1. Skala och grovhacka lök och vitlök. Skala och skär sellerin i cm-stora tärningar. Fräs lök, vitlök och selleri i 1 msk olja med currypastan ca 2 min. Tillsätt vatten och buljongtärningar och låt sjuda under lock ca 5 min.
  2. Skala potatisen och skär i 2–3 cm stora bitar. Lägg dem i grytan och sjud under lock ca 5 min.
  3. Ansa och dela blomkålen i små buketter. Blanda ner dem och linserna i grytan och fyll eventuellt på med lite mer vatten. Låt grytan sjuda under lock ca 10 min.
  4. Koka riset och grädda pappadums enligt anvisningar på förpackningen. Servera grytan varm, eventuellt med extra hetta från finstrimlad chili.

Recept av Charlotte Jenkinson

 

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego