Mycket ostsmak ger sconesen karaktär. Gott till den söta sylten.

För 8 scones

Ingredienser

Scones

4 1/2 dl vetemjöl (270 g)
3 dl riven västerbottensost
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g smör
1 1/2 dl filmjölk

Tillbehör

aprikossylt
naturell färskost

10 min + 12 min i ugnen

Scones med västerbottenost

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda mjöl, ost, bakpulver och salt i en matberedare.
  3. Tillsätt smöret, skuret i mindre bitar. Häll i filmjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.
  4. Dela degen i två bitar. Tryck ut degen till två rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Skär ett kryss i varje degrundel.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt sconesen svalna på galler.
Fler recept med: Brunch, Frukost, Jul, Matbröd