Västerbottenspaj med löjrom och crème fraiche

Recept på västerbottenspaj med löjrom och crème fraiche. Kräftfesternas paj nummer ett! Här med lyxiga crème fraiche- och löjromsklickar.

20 min + 30 min för paj degen att vila + 40 min i ugn

Gör så här:

  1. Blanda ingredienserna till degen snabbt för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen ca 30 min.
  2. Sätt ugnen på 225°. Nagga pajbottnen och förgrädda mitt i ugnen ca 10 min. Sänk ugnsvärmen till 200°. Blanda samman ägg, mjölk, grädde och ost. Häll äggstanningen i pajskalet och grädda ca 30 min, tills äggstanningen har stelnat.
  3. Skala och skär löken i ringar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär bort det gula skalet och skär det i tunna strimlor.
  4. Garnera pajen med löjrom, crème fraiche, lök, citronskal och dill före servering. 

Recept från