DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Bong Touch of Taste

Västerbottenpiccata med tomatsås

Få saker är så starkt förknippade med svensk sommar som fläskfilé och västerbottenost. I kombination med en varm, mustig tomatsås passar rätten perfekt att servera under vårens kyligare kvällstemperaturer. Med en grönsaksbuljong får tomatsåsen lite extra komplexitet och djup.

40

GÖR SÅ HÄR:

  1. Putsa och skär fläskfilén i åtta bitar. Platta till dem med handen och krydda med salt och peppar.
  2. Vispa ihop ägg, fond och riven ost. Panera köttet – vänd det först i mjöl, klappa av överskottet och vänd det sedan i äggsmeten.
  3. Hetta upp en stekpanna med smör och olja och stek köttet på medelvärme tills det är genomstekt utan att bli torrt.

Tomatsås

  1. Hetta upp en kastrull med olivolja.
  2. Stek lök och vitlök på låg värme utan att de tar färg.
  3. Tillsätt krossade tomater, fond, balsamvinäger, råsocker, salt och peppar. Låt koka sakta under lock ca 20 minuter.
  4. Smaka ev av med mer  salt, peppar, råsocker och fond. Vänd till sist ned örter och skivade oliver (oliverna kan uteslutas om det inte står på favoritlistan).

Servera med ris och kokt broccoli.

Recept från