Västerbottenbakad lax i ugn är god festmat med en klick löjrom. Vispgrädden kan bytas ut mot mellangrädde. Här används laxfilé som skurits i tunna skivor.

För 4 person(er)

Ingredienser

8 färsk lax stora tunna skivor (á 75 g)
2 dl västerbottensost riven
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald
2,5 dl mellangrädde (eller vispgrädde)

Garnering

1 rödlök liten skivad
50 g löjrom
0,5 knippe dill (1/2 kruka)

Västerbottenlax

1. Sätt ugnen på 200°. Lägg ut laxskivorna och fördela osten på skivorna, salta och peppra. Rulla ihop till rullar och lägg i en ugnssäker form. Häll över grädden.
2. Ugnsstek ca 20 minuter mitt i ugnen. Garnera med lökringar, löjrom och dill. Servera med pressad potatis eller ris och någon grönsak.