Vårsallad med sparris, chorizo och vaktelägg

Recept på vårsallad med sparris, chorizo och vaktelägg. Vaktelägg är också näringsrika – och väldigt fina!

För 4 personer:

Ingredienser

250 g vit sparris
250 g grön sparris
2 chorizokorvar
8 vaktelägg
2 dl gröna ärter frysta
100 g sallad valfri, t ex flower sprouts – en korsning mellan brysselkål och grönkål
2 msk gräslök finhackad
1 kruka vattenkrasse eller 1 ask smörgåskrasse

Citrusdressing:

3 msk olivolja
2 msk citron pressad
0,5 tsk honung
2 krm salt
krm svartpeppar nymald

25 minuter

Vårsallad med sparris, chorizo och vaktelägg — gör så här:

  1. Skala den vita sparrisen. Bryt eller skär av den nedre delen på både vit och grön sparris. Koka de båda sparrissorterna i lättsaltat vatten, den vita ca 10 min, den gröna ca 3 min. Kyl i kallt vatten.
  2. Skär korvarna i skivor. Stek dem gyllene i en stekpanna. Koka äggen 2–3 min. Spola dem i kallt vatten. Skala och halvera dem.
  3. Koka ärterna enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av.
  4. Dressing: Blanda alla ingredienser och krydda med salt och peppar.
  5. Lägg sallad, sparris, chorizo, ägg och ärter på ett fat. Strö över gräslöken och toppa med vattenkrassen. Ringla över dressingen och servera.