Rädisor, salladslök och sparris får steka på svag värme tillsammans med uppvispade ägg i en öppen omelett. Servera den i tårtbitar på salladen med rökt makrill.

För 4 person(er)

Ingredienser

150 g rädisor knippe
2 salladslökar
200 g sparris färsk eller fryst
5 ägg
2 krm salt
1 krm svartpeppar
150 g sallad blandad
200 g makrillfilé rökt och rensad

Dillolja:

2 dl dill löst packad
0,5 dl rapsolja
1 msk vatten
1 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt

Till servering:

rågbröd eller kavring

1. Skiva rädisor och salladslök. Förväll den färska sparrisen några minuter i lättsaltat vatten. Skär sparrisen i ca 2 cm stora bitar. Spara några bitar till salladen.
2. Fräs lök, rädisor och sparris i smör i en stor stekpanna 2-3 min. Vispa samman äggen, salta och peppra. Häll äggsmeten över grönsakerna och stek på svag värme ca 5 min, eller tills äggsmeten stelnat. Rör försiktigt under tiden med en gaffel.
3. Lossa försiktigt runt kanterna och lägg upp omeletten på skärbrädan. Skär den i tårtbitar.
4. Mixa dill, olja och vatten. Smaka av med vinäger och salt.
5. Lägg upp sallad, rensad fisk och omelett på ett stort salladsfat. Ringla över dilloljan. Servera med kavring eller rågbröd.