Vårrullar med kyckling och svamp

Recept på vårrullar med kyckling och svamp. Vårrullarna går bra att göra färdiga och frysa in. Kan värmas i stekpanna.

1 timme

Vårrullar med kyckling och svamp – gör så här:

  1. Fräs kycklingfärsen i 1 msk smör så att den blir genomstekt och smulig. Pressa ner vitlöken. Krydda med salt.
  2. Skär svampen i bitar och stek i 1 msk smör. Blanda ner svampen i kycklingfärsen.
  3. Finstrimla vitkålen. Skala och finstrimla löken. Skala och riv morötterna. Stek kål, lök och morötter i 1 msk smör i en stekpanna tills det blir lätt brynt.
  4. Blanda vitkålsfräset med kycklingen och tillsätt ostronsås, ingefära och vinäger.
  5. Täck vårrulledegen med en fuktad handduk. Lägg fyllning på ena fliken av degen, 1 msk för små och 1 dl för stora. Pensla runt kanten med uppvispat ägg. Vik över och vik in flikarna. Rulla ihop.
  6. Het sojasås: Blanda soja, hoisinsås och srirachasås.
  7. Hetta upp oljan till 180°. Fritera rullarna, några i taget, tills de får fin färg. Ta upp med hålslev. Låt rinna av på hushållspapper. Servera med den heta sojasåsen och salladsblad.

Att dricka till vårrullar

Crudo Cataratto Zibibbo Organic 2016, Italien, 79 kr.
Vitt ekovin med blommiga toner, inslag av persika, fläder, lätt druvsötma och ung fräschör.

Kloster Eberbach Riesling Kabinett 2016, Tyskland, 101 kr.
Vitt halvtorrt vin med finstämd sötma som balanseras av en frisk, ung fruktsyra. Toner av äpplen, citrus och mineral.

Om du inte hittar just det här två vinerna på ditt Systembolag så kan du be personalen hjälpa dig att hitta ett liknande.

Recept från