Vårrullar fyllda med ost och grönsaker

Rullarna är goda tilltugg till kräftor och andra skaldjur.
Grönsaksröran kan göras dagen innan men bör rullas in i vårrulledegen strax innan de gräddas.

1. Sätt ugnen på 250°. Tina vårrulledegen.
2. Ansa och finstrimla purjolök och fänkål. Skär squashen i små tärningar. Stek grönsakerna i olivolja i en stor stekpanna ca 5 min.
3. Rör ner saffran, vitlök, salt, svartpeppar och timjan.
Låt steka ytterligare 1 min. Låt röran svalna.
4. Skär paprika och fetaost i små bitar och rör ner det i grönsakerna.
5. Lägg ut ett vårrulleark i taget på bänken och klicka ut 2-3 msk per ark och rulla sedan ihop dem. Lägg över dem på en plåt med bakplåtspapper. Förvara vårrullearken i fuktig handduk under tiden så att de inte torkar.
6. Pensla med olivolja och strö på flingsalt. Grädda dem mitt i ugnen ca 5 min.
7. Servera rullarna nygräddade som tilltugg eller som förrätt med en god sallad.

Recept från