Kan den asiatiska rullen bli mer vårlik än med nässlor och späd salladslök? I stället för räkor kan lite tärnad rökt skinka blandas i fyllningen. Rullarna är inte större än ett finger. De passar som tilltugg för 4-5 personer. De kan göras färdiga ett par timmar före servering. Förvara dem då ogräddade på galler i kylen.
Filodeg köps djupfryst i stora ark. Varje ark skärs sedan i 4 rektanglar ca 12x12 cm. Ta bara fram ett i taget eftersom de torkar lätt. Förvaras under lätt fuktad handduk.

För 16 rullar

Ingredienser

500 g filodeg (1/2 paket)

Fyllning

1 salladslök
100 g räkor skalade, (ca 400 g oskalade)
1 dl nässlor förvällda, ca 60 g
1 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

Dipsås

100 g philadelphiaost gärna light
1 dl mellangrädde
1 msk hummerfond
0,5 tsk finhackad röd chili

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Finhacka salladslök och räkor. Hacka och krama ur
nässlorna. Blanda samman fyllningen och såsen var för sig.
3. Lägg filodegen under fuktad handuk och ta bara fram ett ark i taget. Skär varje ark i fyra delar. Degen torkar mycket fort!
4. Lägg en fingertjock sträng av fyllningen diagonalt på ett
degark. Vik över tre av snibbarna och rulla samman till en
rulle. Gör resten av rullarna och lägg dem vartefter på plåt
med bakplåtspapper.
5. Grädda vårrullarna ca 12 minuter, lägg upp dem på galler och servera dem ljumma med dipsåsen.