Den sötsyrliga salsan passar även fint till grillat kött.

För 4 pers

Ingredienser

Varmrökt lax med rabarbersalsa

500 g varmrökt lax i bit

Salsa

200 g rabarber
1/2 liten rödlök
1 grön chili, t ex spansk peppar
3 msk rapsolja
1 msk honung
1/2 tsk salt
3 msk hackad färsk oregano

Tillbehör

kokt färskpotatis
sallad

15 min + 15 min i ugn

1. Sätt ugnen på 150 grader. Linda in fisken i aluminiumfolie. Värm den mitt i ugnen ca 15 min.

2. Salsa: Ansa och fintärna rabarbern. Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda olja, honung och salt. Vänd ner rabarber, lök, chili och oregano. Låt stå ca 10 min.

3. Servera fisken med salsa, färskpotatis och sallad.