Varmrökt lax med löjromssallad och ägg

Det brynta smöret ska hällas över salladen vid servering. Smarrigt recept på varmrökt lax till påsk.

Annonsen laddas.

30 min

Varmrökt lax med löjromssallad och ägg

Gör så här:

1. Ta bort eventuella ben och skinn från laxen. Bryt laxen i åtta bitar. Halvera salladshuvudena.

2. Ägghack: Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Låt koka upp och sjud äggen ca 8 min. Spola med kallt vatten. Skala och finhacka äggen. Kärna ur och tärna äpplena fint. Finhacka gräslöken.

3. Lägg salladen på tallrikar eller ett stort fat. Lägg på lax, ägg- och äppelhack och löjrom.

4. Bryn smöret och häll det över laxsalladen. Servera genast.

Recept från Allt om Mat