Varmrökt lax, äggröra och senapsvinägrett

Senapsvinägretten kan inte mixas i mindre mängd, och räcker även som dressing till en sallad.

1. Dela laxen i små munsbitar. Ställ kallt till servering.
2. Vinägrett: Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten, minst 15 minuter. Värm vatten och kycklingbuljong
i en liten kastrull. Rör ner gelatinbladet i den varma buljongen. Låt kallna i kylen.
3. Häll buljongen i en mixer. Tillsätt oljan i en tunn stråle, under gång. Smaksätt med vinäger och senap. Går också bra att göra med mixerstav. Ställ kallt till servering.
4. Äggskal: Skär försiktigt av toppen på äggen, och häll gula och vita i en skål. Skölj ur skalen under rinnande vatten och ställ dom upp och ner på hushållspapper.
5. Äggröra: Blanda ägg och grädde i en tjockbottnad kastrull. Smaka av med salt. Sätt plattan på låg temperatur. Rör i botten på kastrullen tills äggröran
fått en krämig konsistens. Låt kallna. Om äggröran blir för fast i konsistensen kan ni späda den med lite kall grädde.
6. Servering: Fördela äggröran i botten på äggskalen. Fyll på med lax och avsluta med en tsk vinägrett. Dekorera med färsk mynta eller annan kryddört.

Recept från