Oerhört enkelt med allt på en plåt i ugnen. Därtill en varm dressing.

För 2 person(er)

Ingredienser

400 g potatis
200 g bönor t ex brytbönor, vaxbönor, skärbönor
2 lökar färska
1 burk kronärtskockshjärtan (390 g)
1 burk sardeller med kapris
1,5 msk oljan från sardellerna
2 krm svartpeppar

Dressing

2 dl vatten
0,5 hönsbuljong tärning
0,5 citron rivet skal
0,5 msk citron pressad
2 tsk dijonsenap
2 msk lätt crème fraiche (kokbar)
1,5 msk maizena ljus redning

1. Skrapa eller skala potatisarna och dela dem till lagom stora munsbitar. Lägg dem i lättsaltat vatten och koka dem ca 5 min.
2. Sätt ugnen på 225° grill. Ansa och skär bönorna i bitar.
När potatisen kokat sina 5 min, lägg i bönorna och koka ytterligare ca 1 min. Häll av vattnet och häll upp dem i en långpanna.
3. Skär lök och kronärtskockshjärtan i klyftor och sardellerna i bitar och fördela det bland potatis och bönor på plåten. Ringla över olja från sardellerna och strö på peppar. Grilla i övre halvan av ugnen ca 15 min eller tills grönsakerna börjat få färg.
4. Dressing: Vispa samman vatten, buljongtärning, citronskal, citron, senap och crème fraiche i en kastrull. Koka upp och vispa ner redningen direkt. Låt koka ca 1 min.
5. Servera salladen varm med varm dressing.