En påse fryst potatis med rot­frukter är den smarta genvägen till rotfruktssalladen.

För 4 personer

Ingredienser

Varm rotfruktssallad med varmrökt lax och limedressing

1 påse fryst ugnspotatis med rotfrukter (900 g)
1 vitlöksklyfta
2 dl turkisk yoghurt
1/2 lime, rivet skal +1/2 msk saft pressad limesaft
1/2tsk+1/2 tsk salt
1/2krm+1 krm nymald svartpeppar
1 msk olivolja
1/2 msk vatten
1/2 msk balsamvinäger
1 tsk strösocker
500 g varmrökt lax
1 påse rucola (70 g)

30 min

Varm rotfruktssallad med varmrökt lax och limedressing

 

1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg potatisblandningen på en plåt med  bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Rör om då och då.

2. Skala och pressa vitlöken och blanda den med yoghurten. Tillsätt limeskal och limesaft. Krydda med 1/2 tsk salt och ½ krm peppar.

3. Vispa ihop olja, vatten, vinäger, socker, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

4. Skär fisken i fyra portionsbitar. Blanda de rostade rotfrukterna med rucolan och ringla över dressingen.Toppa med laxen och servera yoghurten till.