Varm primörsallad

Färskpotatis, små morötter och sparris ansas i god tid och kokas först när 10 min av köttgrillningen återstår. Här ger vi dem syrlig smak med lime i stället för med vanlig vinägerdressing.

1. Skrapa och ansa potatis och morötter, skär potatisen i skivor och morötterna på snedden i slantar. Skär bort några cm på sparrisstjälkarna längst ner, skär resten i bitar. Så här långt kan du förbereda i god tid och ha grönsakerna liggande i kallt vatten.
2. När ca 10 min återstår av grilltiden för köttet kokar du potatisen och grönsakerna enligt följande: Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten, lägg i och koka potatisskivorna 5–6 min, tillsätt morotsslantarna och koka ytterligare 2 min, tillsätt sparrisbitarna och koka 1 min.
3.Töm av kokvattnet och blanda ner fetaosten försiktigt med en del av kryddoljan från fetaosten.
4. Lägg upp det hela på ett stort fat, strö över lite flingsalt och lägg halvor av lime runt om.

Recept från