Vi är många som älskar den italienska klassikern Vitello tonnato, kokt kalvstek i tunna skivor med tonfisksås. När tiden inte räcker till för att koka en stek brukar jag göra den här snabbvarianten med kycklingfilé. Såsen går bra att förbereda dagen före.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 kycklingfiléer (500 g)
2 tsk flingsalt
2 krm nymald svartpeppar

Sås:

1 burk tonfisk i vatten (200 g)
3 sardellfiléer
2 dl crème fraiche lätt
2 msk citron pressad
3 msk kapris
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Till servering:

600 g potatis nykokt
80 g rucolasallad
1 citron

Garnering:

2 msk kapris

1. Börja med såsen. Låt ton­fisken rinna av. Mixa alla ingredienser med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
2. Koka kycklingen i lättsaltat vatten under lock tills den är genomkokt, ca 15 min, tills innertemperaturen är 70°.
3. Skär filéerna i tunna skivor och krydda med salt och peppar. Lägg upp sallad och kyckling på tallrikar. Skeda över såsen och garnera med kapris. Servera med nykokt potatis, rucola och citronklyftor.

Ca 400 kcal per portion, 10 g fett, 43 g protein, 32 g kolhydrater