Varm höstsallad

Ugnsbakade rotfrukter med en frisk citrondressing räcker som måltid med en klick ostkräm och bröd. Korv, grillat kött eller stekt fisk är också gott till.

1. Sätt ugnen på 225°. Skala rödbetor, morötter, palsternackor och lök. Skär i klyftor.
2. Dela och skölj isbergssalladen. Skär bort roten och skär i klyftor.
3. Klyfta och kärna ur äpplena.
4. Smörj en långpanna med 1 msk olja. Lägg rödbetorna på halva plåten och morot, palsternacka och lök på den andra halvan. Salta.
5. Baka mitt i ugnen ca 15 min. Ta ut och lägg i äpplen och baka ytterligare 5 min.
6. Blanda under tiden dressing. Ta ut långpannan, lägg i salladsklyftorna och häll över dressingen. Lägg upp på fat eller tallrikar.
7. Servera genast med ostkräm, bröd och korv.

OSTKRÄM

Ett gott tillbehör till soppor, sallader och grytor är en ostkräm. Mixa 50 g smakrik ost, t ex västerbotten, getost eller feta, med 1 dl kesella i matberedare eller med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.

Recept från