Varm grönsakssallad

Grönsakerna blir godast om de tillagas strax före servering.

1. Sätt ugnen på 250°. Skär squash och aubergine i ½ cm tjocka skivor. Skala och skär löken i klyftor. Kärna ur paprikan och skär i 2 cm stora bitar.
2. Blanda auberginen med ½ dl olivolja och salt i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Vänd i övriga grönsaker och tillaga ytterligare ca 20 min, tills de fått fin färg.
3. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av.
4. Skölj citronen i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och pressa ut saften. Skala och finhacka vitlöken och blanda med citronsaft och -skal, fänkålsfrön och 1/2 dl olivolja.
5. Blanda ner bönor och oliver i grönsakerna och häll över marinaden. Servera genast.

Recept från