Kladdkaka oreo

Kladdkaka med oreo och björnbär. Kladdkakan ska serveras varm till den kalla krämiga glassen. Underbart gott.

Recept – kladdkaka oreo

Glassen:

  1.  Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  2. Koka upp mjölk, grädde och vanilj.
  3. Vispa äggulor och socker. Slå gräddmjölken över äggsmeten under vispning och häll sedan tillbaka det i kastrullen.
  4. Sjud smeten till 85° under omrörning.
  5. Låt glassmassan svalna och låt den gärna mogna i kylen över natten.
  6. Tillsätt sylten och kör den i glassmaskin. Lägg den i en form med lock.

Frys in den minst 5 timmar.

Kladdkakan:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Bryt chokladen i bitar och lägg i en kastrull. Smält den på svag värme under omrörning. Rör smör och socker mjukt. Vispa i äggen ett i taget i smöret och sockret.
  3. Rör ner chokladen och sikta ner kakao och mjöl i smeten.
    Vänd björnbären i potatismjöl och socker. Blanda ner dem i smeten.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  5. Hacka och strö över chokladkakorna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt kakan svalna något före servering eller låt den stå svalt över natten och värm den inför serveringen.
  6. Servera med björnbärsglass och eventuellt färska björnbär.

Recept från