Vårkyckling med sparris, murklor och nötskum

Vårkyckling kan beställas i saluhallar. Här serveras den med toppmurklor, grön sparris och en god skummig sås med nötolja. Börja med att blötlägga murklorna. Köp liten flaska av oljan eftersom den härsknar fort.

Vårkyckling med sparris, murklor och nötskum

 

1. Glaze: Koka ihop citronskal och saft med socker till simmig konsistens, ca 5 min. Låt kallna.
2. Kyckling: Sätt ugnen på 200C. Stöt senapsfrön grovt i mortel. Stycka kycklingen, lår och bröst för sig. Salta och peppra. Bryn kycklingdelarna i smör och olivolja ca 2 min på varje sida.
3. Pensla citronglaze på kycklingen. Strö på senapsfrön. Stek mitt i ugnen, bröst 10 minuter, lår 15 minuter. Koka sparrisen 2 min. Skär den i mindre bitar.
4. Murklor: Ta upp de blötlagda murklorna och skär dem i mindre bitar. Ansa och strimla löken. Stek murklor och lök i smör 2-3 min. Smaka av med salt och peppar.
5. Värm vatten och kycklingfond. Tillsätt mjölk, nötolja och vinäger. Mixa med mixerstav tills det skummar. Smaka av med peppar.
6. Servering: Fördela sparrisen på tallriken och lägg på kyckling. Lägg murklor och salladslök runt om och skeda över nötskummet. Servera med färskpotatis.

Recept från