Vårgrön soppa med löskokt ägg och knaperstekt abborre

Recept på vårgrön soppa med löskokt ägg och knaperstekt abborre. Smaksätt gärna med lite Pernod, den förstärker  fänkålssmaken. Ta bort benen i  abborren genom att byxa filéerna. Skär två snitt i filén på var sida om mittremsan. Den kilformade mittremsan med ben tas bort.

30 minuter

 Gör så här:

  1. Rensa nässlorna. Koka upp saltat vatten och koka nässlorna ca 1 minut. Ta upp och kyl sedan ner dem snabbt i kallt vatten. Pressa ut vattnet lätt.
  2. Skala och skiva löken. Ansa och skär fänkålen i mindre bitar. Fräs lök och fänkål mjuka i olja i en kastrull. Häll på vinet, koka ca 3 min. Tillsätt vatten, grädde, mjölk och fond och koka ca 5 min.
  3. Lägg nässlor, ramslök, ängssyra och körvel i kastrullen och mixa slätt med mixerstav. Smaka av med Pernod och krydda med salt.
  4. Krydda abborrfiléerna med salt. Stek dem i olja ca 2 min på ena sidan. Vänd och stek ca 30 sekunder på den andra sidan.
  5. Skala och halvera äggen. Häll soppan i fyra tallrikar. Lägg i ägghalvor och abborre, toppa med en gräddfilsklick och garnera med körvel.

Recept från