För 4 person(er)

Ingredienser

500 g nöt- eller lammfärs
3 msk ströbröd
2 vitlöksklyftor finhackade
2 msk vatten kallt
1 äggula
1,5 tsk salt
2 krm vitpeppar
1,5 tsk spiskummin mald
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk kryddnejlika mald
2 msk olivolja till stekning

Grönsaksröra:

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 paprikor i olika färger
2 msk olivolja
400 g tomater krossade i burk
2 tsk grön eller röd chilipeppar hackad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 ägg
0,5 tsk paprikapulver

Vardagsbullar från Marocko – gör så här:

  1. Arbeta ihop färsen med ströbröd, vitlök, vatten, äggula, salt och kryddor. Forma till små köttbullar. Ställ kallt.
  2. Grönsaksröra: Skala och hacka lök, vitlök och paprikor.
    Fräs lök och vitlök glansig. Lägg i paprikorna och stek några min. Häll på krossade tomater och krydda med chilipeppar, salt och peppar. Låt tomatsåsen småkoka utan lock 5 min tills den tjocknat lite grann. Häll den i en ugnssäker form.
  3. Sätt ugnen på 225°. Bryn och stek köttbullarna 2-3 min i olivolja. Lägg dem på grönsaksbädden i formen. Gör fördjupningar i grönsaksbädden och knäck ner ägg med gulan i fördjupningen.
  4. Sätt in mitt i ugnen och stek 12 min tills äggen stelnat. Strö paprikapulver över och servera med ett gott bröd.