Vaniljsemifreddo med mörka bär i glögglag och spröda stjärnor

Recept på vaniljsemifreddo med mörka bär i glögglag och spröda stjärnor. Alkoholfri glögg gör desserten barnvänlig och att de -rårörda bären inte grumlar sig.

För 12 personer:

Ingredienser

3 ägg
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
3 dl vispgrädde

Rårörda bär:

4 dl glögg alkoholfri
1 tsk majsstärkelse Maizena
2 dl blåbär
2 dl björnbär
1 kanelstång

Stjärnor:

2 ägg
1,75 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk anis stött
1 tsk fänkål stött

Garnering:

florsocker

1 timme + 6 timmar i frysen

Vaniljsemifreddo med mörka bär i glögglag och spröda stjärnor — gör så här:

  1. Dela äggen. Vispa äggulor, socker och vaniljpulver fluffigt. Vispa grädden. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner grädden i äggulesmeten och därefter äggvitorna. Sätt bullpapperformar i en muffinsplåt. Häll smeten i formarna och ställ i frysen ca 6 timmar.
  2. Bär: Häll glöggen i en kastrull och koka tills hälften återstår. Blanda ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Rör ner redningen i glöggen och koka upp. Blanda ner bär och kanelstång. Låt stå kallt fram till servering.
  3. Stjärnor: Sätt ugnen på 175°. Vispa ihop ägg, mjöl, socker, vaniljsocker, anis och fänkål till en jämn smet. Bred ut smeten mycket tunt på tre plåtar med bakplåtspapper. Grädda en plåt i taget mitt i ugnen ca 6 min.
  4. Stansa ut stjärnor i den halvgräddade kakan. Sätt in stjärnorna i ugnen igen ca 3 min, tills kakorna är spröda och har fått lite färg.
  5. Servera semifreddon med bär och stjärnor. Pudra över florsocker.
Fler recept med: Efterrätt och dessert, Jul, Övrigt