Vaniljparfait med citrussallad och camparisirap

1. Sätt ugnen på 225°. Lägg de tinade smördegsplattorna något omlott och kavla dem
till en rektangel ca 25×35 cm.
Lägg på bakpappersklädd plåt och grädda i mitten av
ugnen ca 10 min. Låt kallna.
2. Blanda äggulor och sockerlag i en tjockbottnad kastrull.
Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna, lägg ner dem med stången i äggsmeten och sjud på svag värme till en tjock kräm, som då är ca 85°. Ställ kastrullen i kallt vatten och vispa ur värmen. Låt kallna.
3.Vispa grädden till fast skum.
Lyft upp vaniljstången och blanda krämen med grädden.
4. Skär ut en rektangel av smördegen och lägg den i en
form ca 20×28 cm. Bred på ett tunt lager marmelad och häll på vaniljkrämen. Täck med folie och frys minst 3 timmar.
5. Citrussallad: Skär apelsin och grape i skinnfria klyftor
ner i en skål. Tillsätt sirap. Låt stå svalt.
6. Blanda vit sirap och campari.
7. Servering: Skär parfaiten i 10 bitar. Lägg på tallrikar och garnera med citrussallad och camparisirap.

Recept från