Vaniljparfait med bär i rom och mandelstjärnor

En perfekt dessert, bara att ta fram ur frysen. Stjärnorna kan  bakas långt i förväg. Rommen kan uteslutas eller ersättas med koncentrerad svartvinbärssaft. Tillbehör: mandelstjärnor, se recept

Annonsen laddas.

20 min + 8 timmar i frysen

Vaniljparfait med bär i rom och mandelstjärnor

 

1. Parfait: Vispa ihop äggulor, florsocker och vaniljsocker i en skål. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Blanda ner fröna i grädden. Vispa grädden. Rör ner grädde och yoghurt i äggsmeten. Frys alltsammans ca 8 timmar i en bunke med rund botten klädd med plastfolie, ca 2 liter.

2. Bär i rom: Tina körsbär och björnbär. Rör ut sockret i rommen. Blanda i bären och låt stå i kylen ca 2 timmar före servering.

3. Temperera parfaiten i kylen ca 30 min före servering. Garnera med mandelstjärnor och servera med bär i rom.

Recept från Allt om Mat