Vaniljbakelse med hallon

Skär längden då den fortfarande är fryst, då blir bitarna finast. Moussen är god även när den är lite halvtinad, nästan som glass.

1. Sätt ugnen på 225°. Kavla varje smördegsplatta till
10×30 cm. Lägg dem på ett bakplåtspapper. Nagga med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna.
2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Snitta vaniljstången på längden och koka upp den med mjölken i en kastrull.
Tillsätt äggula och socker under vispning.
3. Sjud krämen tjock på svag värme under vispning. Ta upp vaniljstången. Lyft upp gelatinbladen och smält dem i krämen.
Vispa krämen sval. Vispa grädde och äggvita var för sig.
Rör ner det i äggulesmeten.
4. Bred hallonsylt på en av bottnarna och lägg ner den i en avlång 1-litersform. Fodra längs kanterna med 7 cm breda remsor overheadfilm. Häll i vaniljmousse och lägg på den andra bottnen. Täck över med plastfolie och ställ in i frysen minst 4 timmar.
5. Bred hallonsylt på smördegen.
Blanda florsocker med lite vatten till glasyr. Ringla
över kakan. Skär i 3-4 cm breda bitar. Låt dem stå framme ca 20 minuter före servering.

Recept från