Valnötspastej

Recept på krämig valnötspastej. Jättegod till rågbröd med saltgurka.

För 8-10 personer på julbord:

Ingredienser

250 g skogschampinjoner
150 g valnötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
1 förpackning linser gröna, ekologiska (380 g)
0,5 kruka rosmarin
0,5 kruka timjan
2 msk citron pressad
2 msk soja ljus
2 tsk sambal oelek eller 2 krm chiliflakes
1 tsk rårörsocker
1 tsk salt

Tillbehör:

mjukt rågbröd eller knäckebröd

30 minuter + 3 timmar i kyl

Valnötspastej – gör så här:

  1. Rosta nötterna i en torr stekpanna så att de får färg. Låt svalna.
  2. Grovhacka svampen. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs svamp och lök i smör i en stekpanna på hög värme tills svampen fått ordentligt med färg, 5–7 min. Låt svalna.
  3. Skölj linserna i kallt vatten och låt rinna av. Repa och hacka örterna.
  4. Mixa samtliga ingredienser i en mixerskål eller matberedare. Häll upp i en form och ställ i kylen ca 3 timmar.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego❤️

Fler vegetariska recept till jul hittar du här:

Fler recept med: Buffémat, Jul, Övrigt, Svamp, Vegetariskt