Söt kompott och söt glögg är så gott till salt krämig ost.

För 40 snittar, kompott, ca 3 dl

Ingredienser

10 skivor valnötsbröd av surdegstyp
200 g st. agur eller annan ädelost

Kompott, ca 3 dl

500 g blå kärnfria druvor, gärna ekologiska
3/4 dl rödvinsvinäger
1 dl rörsocker, strö
2 kanelstänger
1 lagerblad
8 vitpepparkorn
1 tsk gula senapsfrön

Garnering

1/4 kruka timjan

30 min

1. Halvera vindruvorna. Lägg dem med övriga ingredienser i en kastrull. Låt puttra tills druvorna sjunkit ihop ca 7 min.
2. Ta upp druvorna med en hålslev. Koka ihop lagen till sirapskonsistens, ca 5 min. Häll lagen över druvorna. Låt kallna.
3. Skär bort kanterna på brödskivorna och skär varje skiva i 4 bitar. Lägg en bit ost på varje brödbit. Toppa med kompotten. Garnera med timjankvistar

Fler recept med: Övrigt