Våfflor, smet

Egen våffelsmet är enkelt att göra. Koka sylt är inte heller svårt. Blir det sylt över håller den två månader i kylen. Recept på våfflor med egen sylt.

Annonsen laddas.

Våfflor, så här gör du egen smet

 

 

1. Sylt: Lägg bären i en kastrull. Halvera och skrapa ut fröna ur vaniljstången. Lägg vaniljfrön och stång i kastrullen och låt koka utan lock ca 5 min. Rör i sockret och koka sylten ca 2 min. Skumma väl och häll upp sylten i en burk. Låt sylten kallna.
2. Våfflor: Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt. Tillsätt vattnet och vispa till en klimpfri smet. Blanda i smöret.
3. Grädda våfflorna i våffeljärn och servera dem nygräddade med sylt och grädde.

Recept från Allt om Mat