Våfflor – recept på egen våffelsmet och sylt

Egen våffelsmet är enkelt att göra. Koka sylt är inte heller svårt. Blir det sylt över håller den två månader i kylen. Recept på våfflor med egen sylt.

Recept: Våfflor och sylt

Så här gör du egen smet:

  1. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt. Tillsätt vattnet och vispa till en klimpfri smet. Blanda i smöret.
  3. Grädda våfflorna i våffeljärn och servera dem nygräddade med sylt och grädde.

Sylt:

  1. Lägg bären i en kastrull. Halvera och skrapa ut fröna ur vaniljstången.
  2. Lägg vaniljfrön och stång i kastrullen och låt koka utan lock ca 5 min.
  3. Rör i sockret och koka sylten ca 2 min. Skumma väl och häll upp sylten i en burk.
  4. Låt sylten kallna.

Recept från