Våfflor med hjortronsorbet

Falska våfflor. Frasigt smörstekt bröd med en kula sötsyrlig hjortronsorbet smakar som en dröm.

1. Sorbet: Passera hjortronen genom en sil till ca 150 g puré. Koka socker och vatten ca 2 min. Låt kallna.
2. Blanda hjortronpuré med sockerlag och citronsaft. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Ta upp och smält det på svag värme i en kastrull eller i mikrovågsugn. Häll gelatinet i hjortronpurén. Frys blandningen i glassmaskin.
3. Bröd: Skär bort kanterna på brödet. Smält smöret och låt det svalna. Skumma och häll försiktigt smöret, utan att få med bottensatsen, i en liten stekpanna. Hetta upp smöret och stek brödet runt om ca 2 min per sida.
4. Servera bröden med hjortronsorbet och vaniljglass.
* Levain är ett franskt, ljust surdegsbröd

Recept från