Våfflor med exotiska smaker som ingefära och kokosrom. Kokosvåfflor med god fruktsallad och ingefärskräm.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 sats våffelsmet, se grundrecept
1 dl kokosflingor

Fruktsallad:

0,5 galiamelon (ca 400 g)
2 kiwi, gärna en gul och en grön
12 physalis
100 g hallon
1 msk malibu (kokosrom)

Ingefärskräm:

2 dl yoghurt turkisk
2 msk florsocker
1 msk ingefära färskriven

Våfflor, fruktsallad och ingefärskräm

  1. Rosta kokosen i en torr, het stekpanna under omrörning tills den fått fin färg.
  2. Blanda våffelsmeten enligt grundreceptet.
  3. Tillsätt kokosen, men spara ca 1 msk till garnering.
  4. Grädda våfflorna och servera dem nygräddade med fruktsallad och ingefärskräm. Strö över den sparade kokosen.

Fruktsallad:

Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Skala och skär kiwin i bitar. Skala och halvera physalisen. Blanda frukten med hallonen och häll över kokosrom. Låt salladen stå kallt ca 30 min.

Ingefärskräm:

Blanda yoghurten med florsocker och ingefära.