Vadstena folkhögskolas morotssoppa

Härligt ”tuggig” och kryddgod morots-soppa som landar mjukt i magen hos både stora och små skedhanterare.

30 min

Vadstena folkhögskolas morotssoppa

1. Skala och riv morötterna grovt på rivjärn. Skala och finhacka löken. Fräs morötter och lök i 1 msk olja ca 3 min. Tillsätt paprikapulver, oregano och timjan. Låt fräsa med ca 2 min.
2. Tillsätt vatten, buljongtärningar, mjölk och crème fraiche. Låt puttra ca 10 min tills morotsbitarna mjuknat.
3. Skölj och tärna tomaterna, tillsätt dem till soppan. Pressa i vitlök och krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
4. Grillad toast: Bre smör och senap på fyra av brödskivorna. Lägg på osten och de resterande brödskivorna.
5. Grilla bröden i ett smörgåsjärn. Dela dem snett över till 2 trekanter och servera till soppan.

Recept från /LagaLätt