I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

Vabbruaris bästa soppa: kyckling med kokosmjölk och lime

Vabbruari, vamuari... Februari har många namn. En soppa med kyckling och kokosmjölk smakar gott och värmer skönt. Enkel att laga, med en mild asiatisk touch som passar hela familjen! Lite kycklingfond lyfter smaken ytterligare.

För 4

Ingredienser

250 g skinn- och benfri kyckling strimlad
100 g färska champinjoner i klyftor
3 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
1 stånd färsk broccoli i små buketter
1 msk färsk ingefära riven
8 dl kokosmjölk
2 msk fisksås
2 msk strösocker
2 msk saft av färsk lime
2 tsk röd chili finhackad
1 msk vitlök riven
10 cm citrongräs grovt krossad
1 msk rapsolja att steka i

45 min

Recept: Kyckling med kokosmjölk och lime

  1. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull.
  2. Bryn kyckling och svamp i några minuter.
  3. Tillsätt citrongräs, vitlök, ingefära och chili. Slå därefter på kokosmjölk och fond.
  4. Låt soppan koka sakta i ca 10 minuter och tillsätt broccolin. Koka ytterligare 10-20 minuter.
  5. Smaka av soppan med fisksås, socker och lime.
  6. Plocka upp citrongräset och servera soppan i varma tallrikar.