Uppsalatårta

Rulltårta av nötmaräng fylls med punschgrädde och jordgubbar.

Uppsalatårta

1. Sätt ugnen på 175°. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt att vispa. Blanda nötter, mjöl och kakao och vänd försiktigt ner det i smeten.
2. Bred ut smeten i en långpanna 30 x 40 cm klädd med bakplåtspapper. Strö över mandelspån.
3. Grädda mitt i ugnen 15–20 min. Stjälp upp kakan på sockrat papper. Låt den svalna under långpannan. Dra loss papperet ovanpå.
4. Vispa grädden och smaksätt den med punsch. Skiva jordgubbarna. Bred grädde på botten och strö över jordgubbarna. Rulla ihop ganska löst till en rulltårta. Lägg den på ett fat med skarven nedåt.
5. Skär tårtan i bitar vid servering.

Recept från