Vi har valt kummel till mandelfisken, men det går förstås också bra att ta en annan typ av vit fisk.

För 2 person(er)

Ingredienser

250 g kummelfilé skinn- och benfri
0,5 tsk salt
0,5 krm svartpeppar nymald
3 msk bröd vitt, rivet
1,5 msk mandelspån
0,5 tsk citron rivet skal
1 tsk citronolivolja
1 körsbärstomater 1 kvist

Dressing

2 tsk citronolja
2 tsk svensk senap
1 msk vatten
1 krm salt

Tillbehör

300 g färskpotatis kokt
150 g sockerärter
80 g romansallad

1. Sätt ugnen på 225 °. Dela fiskfilén i portionsbitar och
vik tunna delar mot varandra så att bitarna blir så jämntjocka som möjligt. Lägg dem i en ugnssäker form. Salta och peppra.
2. Blanda rivet bröd med mandelspån och citronskal. Strö blandningen på fisken och droppa över olja. Lägg en kvist
tomater bredvid fisken. Stek mitt i ugnen 10-12 minuter.
Ca 435 kcal, varav ca 14 g fett, 40 g kolhydrater, 36 g protein.
3. Blanda dressingen. Servera fisken med färskpotatis, sockerärter, sallad och dressing.